Last news

Då kan du själv lägga till den. Sortera efter pizzerior med bäst betyg. Serveras med vitlöksbröd o sallad, oBS: endast FÖrbestÄllning. Näringsrik, hälsosam och god. Snittbetyg:.32 röster, pizzeria Class Ångaren Indias Gata 15..
Read more
And while you are on the webpage i tis possible, it will also contain an online store, so you will be able to purchase Fred Perry products directly through your computer or a..
Read more

Rynkor orevi Dragan orevi


rynkor orevi Dragan orevi

Brazilski orah odlian je izvor mineral, ali je zbog nekih drugih sastojaka u sebi, njegov unos ogranien. Brazilski orah sadri kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum, cink, gvoe i selen, zbog ega, osim to je dobar za kou, ovaj orah ima i antivirusno i antikancerogeno dejstvo. Prilikom kupovine obratiti panju na njegovu boju. U suprotnom, ukoliko je tamniji, to znai da je na neki nain tretiran prilikom vaenja iz ljuske, a samim tim i da su aflatoksin i tetni toksini koji se nalaze u ljusci ovog ploda, "preli" na sam plod. Dakle, brazilski orah generalno dobro deluje na organizam, ali bi ga trebalo obazrivo jesti, naroito ukoliko vodite rauna o kilogramima i ne elite da se ugojite. Zbog svih ovih dobrih sastojaka, brazilski orah jaa imunitet i dobro deluje na kardiovaskularni sistem. Ali, vratimo se njegovim pozitivnim stranama.

Jedni kau pet dnevno, drugi upozoravaju da nikako ne pojedemo vie od jednog. Osim toga, konzumacija brazilskog oraha je ograniena i serveringstillstånd gävle zbog toga to ova namirnica u sebi sadri i neke radioaktivne elemente, dodue u malim koliinama. Iako ga mi zovemo brazilski orah, ovaj oraasti plod raste jo i u Venecueli, Boliviji, Peruu, istonoj Kolumbiji. Vrlo je hranljiv jer u sebi sadri dosta vitamina, najvie E i B, minerala, ali ima i nekih sastojaka koji nisu tako dobri, zbog ega strunjaci preporuuju da ne jedete vie od dva do etiri oraha dnevno. Ta je to u njemu ti nam ne prija? Koliko nam, zapravo, treba tog brazilskog oraha, ukoliko elimo da na taj nain unesemo selen u organizam? Dakle, da ponovimo - dva do etiri dnevno, a oni koji ga do sada nisu konzumirali, a skloni su alergijama na kotunjavo voe, neka za poetak pojedu jedan i to ujutru. Selen je inae sastojak koji se moe nai u jako malom broju namirnica, zbog ega je brazilski orah gotovo dragocen plod, a takoe, u sebi sadri i prirodna vlakna, koja dobro deluju na zdravlje celog organizma. Oljuten, kakav je najee u naim prodavnicama, trebalo bi da bude gotovo bele boje, tek pomalo ukast.


Sitemap