Last news

Under 1890-talet försämrades vattenkvaliteten i stadens brunnar, och älven hade blivit alltför förorenad, så staden beslutade 1897 att göra Taflesjön (nuvarande Nydalasjön ) till vattentäkt, eftersom den låg 25 meter högre än själva..
Read more
The contestant must not have any relative (siblings, cousins, nephews, nieces, parents, uncles, aunties) who are current staff of the Utopia Bee Company (echoquest creations). Bee Champion, if you emerge as the winner..
Read more

Stockholms skärgård öar lista


stockholms skärgård öar lista

att stanna över natten. Vaxholm är väldigt populärt så det finns mycket att göra, oavsett om du är sugen på kultur, sport eller shopping. Du kan nå denna skärgårdspärla med både bil och buss, men att ta skärgårdsbåten är ju en del av det roliga. Den heter egentligen Vaxön, och Vaxholm är centralorten på ön börjar du se mönstret? Med skärgårdshotell, krog, handelsbod och bryggkafé behöver ingen sitta och rulla tummarna på Svartsö.stockholms skärgård öar lista

Stockholms skärgård passar alla smaker här kan du uppleva alltifrån paddling i Östersjön till förtrollande havsutsikt i kvällssolen. Du kommer inte att ha tid att utforska alla de 30 000 öarna som finns i skärgården så vi på View Stockholm har satt ihop en lista över våra favoriter. Många är de som lockas till Stockholms vackra skärgård, framförallt under sommarmånaderna.

stockholms skärgård öar lista

Göteborgs skärgårdstur
Hotell i stockholms stad
Umed wroc lista

Svartsö är en stor ö i mellanskärgården, så stor att det finns ett par sjöar. Vaxholm, jo, Vaxholm är faktiskt. De förbinds av en väg längs öns östra sida som lämpar sig för cykling och promenader det är omöjligt att gå vilse. Den kanske största skillnaden mellan Sandhamn och många andra öar i Stockholms skärgård är tillgängligheten. Vaxholm är en levande liten stad på somrarna med caféer, restauranger, affärer och en bra gästhamn. Sandhamn bjuder på så många pärlor att var och en kan hitta nåt som lockar. Skärgårdsbåtarna går ofta från Stockholm. Tröttnar man på att hänga i solen eller på krogen kan man ta en sväng till öns chokladfabrik, besöka en utställning eller gå till hantverks- och verkstadslängorna där allt ifrån ullverkstad och krukmakeri till glashytta och smedja ligger på rad. Staden med sina vackra trävillor bjuder in till långa promenader, och det finns flera uppskattade caféer om man vill vila benen en stund.


Sitemap